Stay Frosty

29.03.2012 20:04

Intro příběhu:

23.3.2012 23:00 SEČ - Jednotka 141.SOF bránící raketovou základnu vybudovanou v ČR ve spolupráci s RUSKEM je napadena neznámou silou, útok je připisován povstaleckým protivládním skupinám. Během tvrdého boje přijde jednotka o ovládací panel a kufřík s přístupovými kódy k satelitnímu systému Galileo který kromě civilního použití funguje i pro vojenské účely. Samotnou základnu se však podařilo ubránit. Druhý den však přijíždí na kontrolu zařízení ruský generál Andrej Sebestikov. Povstalci však základnu přepadnou a ruský generál je smrtelně zasažen zbloudilou střelou. Vina padá na českou stranu a Rusko ukončuje diplomatické vztahy s ČR. To moc nepřidá už tak v napjatém vztahu severoatlantické aliance s Ruskem. Válka je na spadnutí.

25.3.2012 10:00 SEČ - Rozvětka pomocí průzkumného letounu lokalizuje pravděpodobný tábor protivníka. 141. SOF je nejbližší jednotka a tak vyráží do útoku. Protivníka vytlačí z oblasti a ten uniká v civilních vozech. Bohužel selže komunikace a letecká podpora není včas přivolána. Z nalezených důkazů je patrné že se jednalo o polovojenskou teroristickou jednotku napojenou zřejmě na etrémní radikály po celém světě. Nejpravděpodobněji žoldáci.

 

 

Je za námi víkendová mise: "Stay Frosty" která se uskutečnila 23.3.-25.3.2012 a byla určena pouze účastníkům AS tábora, podzimního výcviku a členům kroužku DDM Hradec Králové,kterých se nakonec zúčastnilo cca 20.

Povstalce představovali členové 74.mpr,trojice z týmu SGC a  kluci z AS clubu Jičí a pár dalších...

Povstalcům se hned první noc podařilo ukořistit na základně počítač pro ovládaní raket na základně a vzápětí i dokumentace s kódy pro počítač. Druhý den si mladí obránci základny vedli lépe a od havarovaného vrtulníku vytlačili povstalce a získali zásoby jídla. Během odpoledního setkání ruského generála s velitelem základny se povstalcům povedl výborný kousek a i přes urputnou obranu základny a zvýšenou ochranu (ochranku generála tvořili kluci z týmu U.S. Airborn) se podařilo generála zabít dobře mířenou ranou .-). I druhou noc probíhalli rozhořčené boje a útoky na základnu.

Akce se vydařila na jedničku a myslím,že si to všichni náramně užili.

 

Z pohledu velitele a pozorovatele základny:
Posádku základny tvořilo 20 osob. + velitel a pozorovatel. První noc 141.SOF "obránci" nebyli moc úspěšní a teprve se aklimatizovali na dané prostředí, další den se jim ale vedlo opravdu lépe. A věřím že na jejich mladý věk prokázali velkou bojeschopnost.